Cura celor patru cereale

De fapt, este o dietă concepută de medicul japonez George Ohsawa. Durează minimum zece zile și poate fi reluată (după o pauză de trei zile) de maximum zece ori, mai ales în bolile grave. În timpul dietei, se mănâncă doar patru cereale (grâu, orez, mei și hrișcă), în orice cantitate, amestecate sau ca atare, fierte ori la cuptor, doar cu sare grunjoasă. În timpul curei, bei apă (câtă vrei) sau ceai de busuioc. Cura se ține de minimum patru ori pe an, la echinocțiu și solistițiu, pentru echilibrarea ying-yang.

Cură cu oțet de mere antimigrene

Este cel mai cunoscut oțet medicinal și se prepară din mere, miere și apă. Iei zilnic o lingură cu oțet amestecat cu miere, înainte de masă, timp de 30 de zile. Are efect antinflamator articular, ajuntându-i pe reumatici, stimulează digestia și eliminarea pietrelor la fiere. Are un puternic efect antioxidant și înoiește hematiile. Echilibrează sistemul nervos, consolidează oasele.

Cura Kempner, salvarea în situații critice

Este o cură foarte severă, acceptată și recomandată de medicina alopatică. Timp de trei săptămâni, bolnavul mănâncă doar orez fiert, mere, miere și fructe cu indice glicemic scăzut. Se beau ceaiuri (neîndulcite) de urzică, păpădie, frunze de de țelină, fructe de pădure uscate, mai ales măceșe și cătina. Acest regim drastic se recomanda în formele grave de hipertensiune (complicate cu edem cerebral sau insuficiență cardiacă) și în caz de obezitate, boli endocrine, cancer.

Cura cu usturoi reglează tensiunea

În plus, are un puternic efect antibiotic ro.wikipedia.org. Specialiștii spun că mai ales persoanele trecute de 50 de ani ar trebui să facă măcar de patru ori pe an câte o cură de 30 de zile cu usturoi. Doi, trei căței zilnic, ca atare sau sub formă de mujdei, cu un pic de ulei de măsline și suc de lămâie.

Cură cu ulei de pește pentru inteligență

Untura de pește din copilăria celor ce-au trecut pragul de 40 de ani a fost înlocuită de uleiul de pește sau de suplimentele cu omega 3. Curele cu ulei de pește sunt, mai ales pentru copii, recomandate cu insistență: dezvoltă mintea și întăresc sistemul imunitar.

Rate this post