Perfecțiune nu există, dar putem tinde către ea dacă învățăm să ne ascundem cu dibăcie micile defecte sau evităm erorile ritualului de înfrumusețare.

Anotimpurile reci, cu zilele lor scurte si mai mult innorate, scot mai greu in evidenta, un machiaj executat cu stangagie, o coafura facuta mai in graba – si, oricum, ascunsa caciula – ori problemele inca nerezolvate ale tenului. Dar, cand soarele zambeste generos, nu mai ai ce face: tot ce e cum n-ar trebuie sa fie sare în ochi. Intervin atunci câteva trucuri eficiente de camuflare a problemelor care ne supără, indiferent dacă au apărut din vina noastră sau nu.

Ascunde coșurile!

Acneea e o pacoste oricând, dar, dacă îți apar câteva coșuri chiar într-o perioadă când vrei să arăți impecabil (petrecere, întâlnire de amor, vacanță), procedeele de îngrijire se cer completate cu metode de camuflaj care să atenueze acest aspect neplăcut.

În primul rând, nu face marea greșeală de a folosi fond de ten și pudră în exces exact în zona coșului – produsul de machiaj nu va adera la țesut, iar leziunea va ieși și mai mult în evidență.

CUM PROCEDEZI: dă-te pe toată fața cu un fond de ten hidratant, cu acoperire medie. Pentru zona coșurilor, folosește un baton corector de culoare verzui, care estompează roșeața. La final, tot strict pe fiecare coș, tamponează cu buricele degetelor puțin fond de ten compact sau corector în nuanța tenului tău.

Estompează cearcănele ro.wikipedia.org!

Culoarea îtuneacată și deseori vineție din zona cearcănelor se neutralizează cu ajutorul unui baton corector de culoare galbenă. Nu folosi pentru cearcăne corector verzui, despre care am amintit mai sus, pentru că în cazul cearcănelor nu ajută, ci dimpotrivă.

Înainte de un eveniment important, nu te apuca să storci vreun coș! Zona iritată nu-și va reveni în timp util și, în plus, riști ca infecția să se răspândească spre țesutul sănătos.

Înainte de machiaj, degresează bine zona cu un toner cu pH neutru și aplică un gel anticearcăne hidratant.

CUM PROCEDEZI: după aplicarea corectorului gălbui, folosește, tot prin tamponare cu degetele sau cu un burețel, un corector într-o nuanța cu un ton mai deschis decât al pielii. Alege o variantă fluidă, pentru un finiș cât mai natural, și aplică produsul și pe pleoapa mobilă, pentru uniformizarea culorii. Fixează corectorul cu un strat fin de pudră mată.

Acoperă roșeața!

Pentru uniformizarea culorii în cazul unui ten cuperozic (cu vinișoare roșii), foarte importantă este alegerea fondului de ten www.doctormarinescu.ro. Acesta nu trebuie să conțină pigment roz, ci să fie mai degrabă într-o nuanță caldă de bej vanilie. Dacă ai zone unde roșeața e foarte accentuată, folosește înainte de a aplica fondul de ten corector verde.

CUM PROCEDEZI: aplică pe zona afectată concealerul verzui cu o pensulă de machiaj. Dă-te apoi cu fond de ten, omogenizându-l prin mișcări circulare. Evită fardurile de obraz roz trandafirii și alege în schimb un blush piersică sau caramel. Definitivează machiajul prin aplicarea unei pudre translucide.

Repară sprâncenele!

Dacă îți pensezi și tu sprâncele acasă, pot interveni „accidente”: le faci mai suțiri decât voiai ori mai scurte sau, la tuns, îți scapă foarfeca și te trezești cu zone de sprânceană lipsă. La îndeamână în acest caz e bine să ai o periuță pentru aranjarea sprâncenelor, un creion de sprâncene maro sau negru, în funcție de culoarea lor naturală, sau, și mai bine, un kit special care să conțină ceară pentru definirea formei și fard pentru retuș nikotinoff pret.

CUM PROCEDEZI: mai întâi, piaptănă sprâncele ajutându-te de ceară (dacă ai). Cu ajutorul fardului sau al creionului, umple golurile din sprânceană. Dacă folosești un crieon, fă-o prin linii scurte, în drecția creșterii firelor de păr, pentru un efect cât mai natural. Alungește linia sprâncenelor sau lățește, acolo unde e nevoie, dar la fel: prin liniuțe succesive, nu printr-o singură dungă ce poate crea impresia de artificial!

Drege bretonul tăiat prea scurt!

N-ai avut timp sau răbdare să ajungi la un stilist cu experiență, ți-ai ajustat singură bretonul și te-ai trezit că-ți ajunge până la mijlocul frunții. Din păcate, metode să se alungească peste noapte nu există, dar să vedem ce-i de făcut ca să salvezi aparențe.

CUM PROCEDEZI: fă-l să atârne mai greu folosind o spumă coafantă, dar ai totuși grijă: prea mult produs de styling îl îngrașă prematur. Îndreaptă-l bine cu placa și vei câștiga astfel câțiva milimetri de lungime, apoi curbează-i ușor doar vârfurile, tot cu placa.

Tunde întodeauna bretonul când părul e uscat – la uscarea cu föhnul, părul ud capătă volum și, vizual, pierde din lugime treia.

Dacă tot scurt ți se pare, separă-l printr-o cărare pe mijloc, fiecare șuviță de breton onduleaz-o către interior, cu ondulatorul ținut aproape vertical, și ondulează similar părul mai lung din părți, pentru  a crea iluzia unei continuități între breton și șuvițele laterale.

Uniformizează culoarea!

Cele mai frecvente greșeli de vopsire a părului sunt:

  • Îți iese o nuanță mai închisă decât ți-ai fi dorit;
  • Blondul are nuanțe morcovii;
  • Rădăcinile apar mai decolorate decât restul coamei.

CUM PROCEDEZI: dacă ești nemulțumit că nuanța este prea închisă, 2-3 zile la rând spală-te pe cap cu un șampon antimătreață (conține substanțe cu efect decolorant), dar nu uita să tratezi părul cu balsam după fiecare spălare.

Dacă visai la un blond spic de grâu și ai ieșit roșcovană, ia de la farmacie o sticluță cu violet de gențiană sau albastru de metil și toarnă câteva picături în trei litri de apă caldă. Lichidul rezultat trebuie să fie mov-deschis. După spălarea părului, ultima clătire fă-o cu această apă colorată.

Pentru rădăcini mai decolorate decât restul părului, ai răbdare 1-2 zile până ce părul se îngrașă, apoi aplică doar pe rădăcini vopsea cu un ton mai închisă decât cea folosită anterior. Ține minte trucul și pentru vopsirile ulterioare – părul de la rădăcină este natural, la nivelul rădăcinii temperatura este mai ridicată, deci merei vei obține o nuanță mai dechisă în acea zonă dacă folosești aceeași culoare de vopsea pe toată lungimea!

Rate this post